Simon & Jan von Loffee vor einer Rösterei

Loffee - The production & the brains behind it

Loffee is roasted just as elaborately as the best conventional coffees. Find out more about the production of lupin coffee & the people behind it here.

Loffee is roasted just as elaborately as the best conventional coffees. We should know. Because before we ventured into the refinement of lupin coffee, we had already gained several years of roasting experience in the coffee sector. Before we dedicated ourselves entirely to lupin, we offered fair trade and traditionally roasted coffees via our online store acht58.de (in new, capable hands since mid-2022). Through this experience, we know exactly how important slow roasting is and that complex flavors need time to fully develop. This know-how and the technical equipment now help us to roast lupins in such a way that they represent an equal and wholesome coffee alternative. See for yourself.

The roasting

Loffee is roasted in small drum roasters for almost 30 minutes at a maximum temperature of 180°C. This traditional coffee refinement process allows the seeds to develop the subtle aromas you would expect: popcorn, chocolate and a fine malty note. We also ensure that no acrylamide builds up. The temperature in the high-tech devices can be controlled so precisely that the roasting is exactly matched to the desired preparation method. For example, our Mild Loffee clearly lighter than the intense refined. As a result, less roasted aromas are built up, allowing subtle notes such as vanilla to be teased out in the filter. In contrast, the darker roasts deliberately taste fuller and spicier. More about the taste of Loffee you can find out here.

The grinding degree

As lupin coffee retains its aromas much better when ground than conventional coffee, you can Loffee order ground coffee directly from us without a guilty conscience. We experimented for a long time to achieve a grind that is suitable for every type of preparation ("Omni Grind"). The aim was to achieve a homogeneous grind that is neither too coarse and thus loses too many aromas during preparation, nor too fine that it causes problems during brewing. We are satisfied. And you?

The team behind it

Team behind Loffee

A product is only as good as the hands that make it. That's why we primarily worked on improving ourselves before we ventured into lupin coffee. We come from the coffee industry and ran our own small coffee roastery, Acht58 Kaffeemanufaktur. We can now fully utilize our many years of experience in refining the best green coffees in the development and production of Loffee coffee. But it's up to you to decide how well we really do our job. So here's to to the store, Loffee and then share your honest feedback with us. If you were expecting something else, you will be refunded the purchase price. A matter of honor.

Simon & Jan

Here you can find out where our organic lupins come from and how they differ from conventional coffee.

2 Comments

Miriam Meklenburg

Miriam Meklenburg

Heute geliefert bekommen und gleich probiert. Es erinnert mich sehr an Kaffee wegen dem bitteren Geschmack. Ich glaube das wird ein sehr guter Ersatz für richtigen Kaffee. Dem will ich nämlich nun endgültig Ade sagen. Komme auch aus Bayern und bin froh so ein super Produkt mit unterstützen zu können und fühle mich zudem noch pudelwohl mit dem viel geringeren CO2 Fußabdruck, den ich hinterlasse. Tolle Idee und Arbeit von euch!! Danke und weiter so. Werde euch auf jeden Fall empfehlen. Gruß aus Forchheim Miriam

Heute geliefert bekommen und gleich probiert. Es erinnert mich sehr an Kaffee wegen dem bitteren Geschmack. Ich glaube das wird ein sehr guter Ersatz für richtigen Kaffee. Dem will ich nämlich nun endgültig Ade sagen. Komme auch aus Bayern und bin froh so ein super Produkt mit unterstützen zu können und fühle mich zudem noch pudelwohl mit dem viel geringeren CO2 Fußabdruck, den ich hinterlasse. Tolle Idee und Arbeit von euch!! Danke und weiter so. Werde euch auf jeden Fall empfehlen. Gruß aus Forchheim Miriam

Dana

Dana

Guten Morgen,
ich wollte Ihnen gerne mitteilen, dass mir der Loffee unfassbar gut schmeckt und mir tausendmal besser gefällt, als “richtiger” Kaffee, den ich ohnehin seit Jahren nicht mehr trinke. Ich bin inzwischen Teetrinker und der Loffee ist nachmittags in Kombination mit Zartbitter-Schokolade (am liebsten die Makri, das soll jetzt aber keine Schleichwerbung sein, ich bekomme dafür auch nichts :-)) ) , das schmeckt phänomenal!!

Ganz herzliche Grüße, Dana Müller

Guten Morgen,
ich wollte Ihnen gerne mitteilen, dass mir der Loffee unfassbar gut schmeckt und mir tausendmal besser gefällt, als “richtiger” Kaffee, den ich ohnehin seit Jahren nicht mehr trinke. Ich bin inzwischen Teetrinker und der Loffee ist nachmittags in Kombination mit Zartbitter-Schokolade (am liebsten die Makri, das soll jetzt aber keine Schleichwerbung sein, ich bekomme dafür auch nichts :-)) ) , das schmeckt phänomenal!!

Ganz herzliche Grüße, Dana Müller

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